28 Aralık 2009 Pazartesi

VOIP İLETİŞİM


İnternet hayatımızda yayıldıkça ve vazgeçilmezimiz oldukça, internetin bize sağladığı faydalardan da yararlanmak gerekiyor. Bunlardan biri ise Voip iletişimler. Bundan 15 yıl öncesine kadar ülke içi iletişimi elinde tutan devlet, internetin ve mobil iletişimin yaygınlaşması sonucumudur yoksa bu bir rastlantı düşüncemidir bilinmez; akıllı bir hareketle sabit hat iletişimini özelleştirerek kaynak sağladı. Sabit hatlarda 15 yıl öncesinin kazancı olmadığı aşikar. Mobil iletişimi aktif halde kullananların birçoğu evlerinden sabit hatları kaldırdı. En azından bu, kendi adıma böyle.!

Voip iletişimler evlerde, işyerlerinde sıklıkla kullanılmakta ve bu kullanım hızla yayılmakta. Bazı voip firmalar ilk aboneliğe ücretsiz dakika vermekte ve bu dakikalar dolduğu takdirde şehiriçi, şehirlerarası ve uluslaslar arası görüşmeleri çok cüzi bir miktar ile yaptırmakta. Hatta aynı voip uygulaması üzerinden konuşmak ise ücretsiz. Çok yaygın olan bir voip iletişim firması ise bilgisayardaki uygulamasını Türkçe menü ile desteklemiş. İhtiyacınız olan en az 1mbps internet hızı, kulaklık veya speaker ve mikrofon. Kulaklık ve mikrofon işini satın alabileceğiniz bir Voip Phone veya USB Phone ile mükemmel bir çözüme kavuşturabilirsiniz. Genelde USB Phone`ler tak kullan olduğundan kolaylıkla bilgisayara bağlanabiliyor ve sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.

Bazı kullanıcılar bilgisayarına USB Phone takınca hem Voip iletişim seslerini hemde CD, Media seslerinin USB Phone`den geldiğini söylüyorlar. Bu konuda yapılması gereken sadece Başlat menüsünden Denetim masasına girip, “Ses Efekti ve Ses Aygıtları”`nı açmak. Karşımıza çıkacak küçük pencereden “Ses” sekmesinden “Ses Çalarken Varsayılan Aygıt”`ı ve “Ses Kaydederken Varsayılan Aygıt”`ı harici speaker`lerini seçmek. Daha sonra hemen yanındaki “İnsan Sesi” sekmesinden ise “İnsan Sesi Çalarken Varsayılan Aygıt”`ı ve “İnsan sesi Kaydederken Varsayılan Aygıt”`ı USB Phone olarak seçmek. Tabi bu ayarlar en yaygın kullanılan Microsoft Windows XP için.!

Uzun lafın kısası voip iletişimi kullanın derim. Hem tasarruflu hem pratik. Aynı zamanda unutmayınki; bu tür iletişim yaygınlaştıkça kendi aramızda konuşmaların ise ücretsiz oluşu. İnterneti sadece “sörf” veya eğlence için değil aynı zamanda hayatımızı kolaylaştıracak ve tasarruf sağlayacak şekilde kullanılmasını öneririm.

Yararlı Linkler :
http://www.voipwise.com/
http://www.skype.com/

Cenk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder