23 Ağustos 2009 Pazar

NEFES

Senaryosunu Hakan Evrensel ve M.İlker Atalay`ın yazdığı, Levent Semercinin yönettiği NEFES filmini 16 Ekim 2009 tarihinde izleyebileceğiz.
-
Film, bir yüzbaşı komutasındaki 40 kişilik askerin hikayesini anlatmakta. Güneydoğu bölgesindeki terör olaylarını konu alan film; Güneydoğu`nun Irak sınırındaki Karabal Tepesinde geçmekte ve içerik biraz belgesel, biraz drama ve tabiki biraz da gerilim yüklü. Şu sıralar sosyal video paylaşım sitelerinde fragmanları ve çekimlerden birkaç bölümün yayınlandığı film, biz Türk gençlerinin gönlünü şimdiden fethetmiş gibi görünüyor.
-
Aslında ülkemizin şu günlerde içinde bulunduğu güneydoğu ve kürt sorunu gibi kritik durumda, bu filmde anlatılacak olan hikaye ve filmin üslubu çok önemli. Nihayetinde fragmanlara ve yayınlanan bazı videolara aldanmamak gerek. Örnek vermem gerekirse "Mavi Gözlü Dev" filmini yakın çevreme daha film yayınlanmadan kötü anlamda eleştirilerde bulunup, filmi seyredince aslında yaptığım eleştirilerin ne kadar yersiz olduğunu anlamıştım. Bu nedenle iyi yada kötü şuan için birşey söylemeyeceğim bu film için.!
-
Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın öncesi beyaz perdeye girecek olan filmin yankılarını ve üzerimizde bırakacak etkisini merak ediyorum. Umarım 16 Ekim`de ilk seans da filmi izleyenler arasında olurum ve aynı günün akşamı sizlerle bu filmin eleştirisini paylaşırım.
Cenk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder