1 Ocak 2010 Cuma

SİGARA BIRAKMA SANATI…


Bu sefer sizelere çok yararlı ve bir o kadar da özel bir tarif vereceğim.

Sigarayı bırakamanın yöntemi..!

Fakat hemen “sende sigara bırakmak üzerine geyik mi yapacaksın?” demeyin..!


Bu vereceğim yöntem bizzat denenmiş ve onaylanmış. Bunlardan biri de benim. Ben sigarayı bu yöntem ile bıraktım. Ve aynı yöntem ile bırakanları da tanıyorum.


Öncelikle sigarayı tam olarak bırakmayı kafanızdan silin. Sigarayı tam olarak bırakmayacaksınız. Birden kestirip atmak bünyenize zarar verebilir; en azından şişmanlarsınız, asabilerşirsiniz. Bu nedenle sigarayı yavaş yavaş bırakacaksınız. Bu yavaşlık belki 1 yıl, belkide 5 yıl sürer. Bunun bir garantisi yok.


Unutmayın ki hiçbir zaman kendinizi “sigarayı bırakmalıyım” diye şartlandırmayın. Siz ne kadar kendinizi şartlandırırsanız, nefsinizde size o kadar karşı çıkacaktır..! Bu nedenle anlatacağım yöntem, kendiniz bile farketmeden sigarayı bıraktıracaktır..!


Günde bir paket sigara içen birini örnek alalım. Tavsiyem ilk başlarda sigara paketi taşımayın. Sigara tablası alın ve içine 15 adet sigara koyun. Bu 15 adet sigara sizin 24 saat boyunca içeceğiniz sigara adetidir. bu 15 adeti geçmeyin. Az içerseniz hakkınız bir sonraki güne devretmez tabiki. Bu süreç uzun sürebilir. Size bağlı. Ama fazla uzun tutmazsanız sigarayı bırakmak ta uzun sürmez.


Bir süre sonra bu adeti 10`a düşürün ve bir süre daha bu şekilde devam edin. Ne zamanki günde 10 adet size yetmeye başladı, bu adeti 4`e düşürün. Kahvatıdan sonra 1 adet, öğle yemeğinden sonra 1 adet ve akşam yemeğinden sonra 2 adet. Bir süre daha bu şekilde devam edin.


Günde 4 adetler çok uzun bir süre devam edebilir. Bu uzun süreç sonrası sigaradan yavaş yavaş nefret etmeye başlayacaksınız. Son olarak içeceğiniz sigarayı günde 2 adete düşürün. Çok önemli olan nokta şudur ki; kahvaltı sonrası asla içmeyin. Öğle yemeğinden sonra ve akşam yemeğinden sonra 1 adet için ve nasıl sonunda sigarayı bıraktığınıza inanamayacaksınız. Özellikle sigarayı önemli ölçüde azalttığınızda veya tamamen bıraktığınızda yemeklerden aldığınız tat ve gece uyuduğunuz uykunun nasıl değiştiğine şaşıracaksınız.


Şimdi bu yöntemin mantığına gelecek olursak:


Öncelikle kendizi şartlandırmadan zihninizi sakin tutuyorsunuz. Sigarayı çok içen birisi birden bırakınca, sürekli sigarayı düşündüğünden normal yaşantısını etkiler ve iş hayatında hata yapma riski vardır. Bu yöntemle az da olsa sigara içeceğinizi bilmeniz sizi rahatlatır ve sigarayı sürekli düşünmenizi engeller.


Sigarayı günde iki adete düşürdüğünüzde ve bu sigaraları içtikten sonra kokusu, ağzınızda bıraktığı tat size rahatsızlık vermeye başlayacak. Sonunda çokm kolay bir şekilde bırakın içmeyi, İÇEMEMEYE başlayacaksınız. Burada mantık hiç sigara içmeyen birinin ilk defa sigara içmesi veya sigara içilen bir ortama maruz kaldığındaki tepkisi ile aynı olacak. Bu nedenle yavaş yavaş sigaradan nefret etmeye ve hatta sonunda tikisinmeye başlayacaksınız. Tabiki bu yöntem uzun süreceğinden dolayı bu duyguları hemen yaşayacağınızı düşünmeyin. Bu duyguların kendi kendine gelişmesini bekleyin. Başta da dediğim gibi bu süreç 1 yıl da sürebilir, 5 yıl da sürebilir. Acele etmeyin ve “ADETLERE SADIK KALARAK” bu sürecin kendi kendine gelişmesini bekleyin.


Yöntem bana aittir ve hiçbir hakkı saklı değildir. Dileyen bu yazıyı çıktı alabilir, başkalarına aktarabilir. Bu bir umumi hizmettir.


Herkese sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı yıllar diliyorum.


Cenk

3 yorum:

  1. cenk bende bu tarifi uygulayarak bıraktım sigarayı:)özellikle sabah kahvaltıdan sonra sabredip içmezsem gün boyu 3-5 sigara ile bitiriyordum.daha sonra sadece akşamları ve en sonunda tamamen bıraktım.çoğu kişi bu şekilde bırakmıyacağımı söyledi.paketi al çöpe at ve birden bırak dediler.ama o da olmadı.en iyisi bu yöntem.kendimdeki değişikliğe gelincede artık merdiven çıkarken yorulmuyorum.sabahları daha ferah bir nefesle uyanıyorum.ve en önemlisi cildimin rengi açıldı:)paylaşımınız için teşekkürler.aydancım sıra sende artık:)

    YanıtlaSil
  2. bırakmam bırakamam :)) orti kusura bakmasın :)

    a.

    YanıtlaSil
  3. Yeşim sigarayı bırakmana çok sevindim. Gerçekten bu anlattığım yöntemle sigara bırakılıyor. Aydan`a çok telkinde bulundum bırakması için ama nafile:))

    c.

    YanıtlaSil