16 Temmuz 2009 Perşembe

2009 – 2010 SÜPER LİG – ANALİZ 3


Geçen sezon öncesi yaptığı flaş transferler sonrası, şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılan Galatasaray beklenin aksine kötü bir sezon geçirdi. Sakatlıklardan kurtulamayan oyuncuların eksikliği teknik kadronun başını çok ağrıttı. Kadronun yetersizliğimi yoksa sakat oyuncuların çeşitli nedenlerle iyileşmelerinin gecikmesimi bilinmez ama, oyuncular ve teknik kadro kadar yönetimde bu başarısızlıkta büyük pay sahibi. Benim fikrim ise başarısızlığın yegane nedeni Galatasaray yönetimi.
-
Sezona Skibbe ile giren Galatasaray sıkıntılı bir sezon sonrası yeni bir teknik direktör ile anlaşma yaptı. Bana göre yeni sezon öncesi Galatasaray`ın en iyi transferi olan Frank Rijkaard, Galatasaray`a özlenen futbolu oynatacakmı merakla bekleniyor. Hemen hemen bütün spor yazarları Rijkaard`ın Galatasaray`a Barcelona`daki 4-3-3 sistemini empoze edeceğini düşünüyor. Bende bu fikri savunuyorum. Yeni transfer olan Keita ise bu sistemin sanki habercisi gibi!
-
Keita, Fransanın Lyon takımndan transfer edildi. Aslında Keita`nın yıldızı Lille`de parlamıştı. Hem forvet hattının hemde orta sahanın her iki kanadında oynayabilen oyuncu, Lyon`daki bazı maçlarda ise en uçta golcü olarak da görev aldı. Çok hızlı ve kıvrak olan Keita`yı hocası Frank Rijkaard oyun içerisinde bir çok bölgede kullanabilir. Bu nedenle Rijkaard`ın değişilmezleri arasında olacağı kesin. Hücum gücüne katkı sağlayacağını düşünürsek Galatasaray için iyi bir transfer diyebiliriz. Fakat Keita`nın genelde egoist oyunu bazı maçlarda sıkıntı yaratabilir.
-
Kaleci De Santis`is yerine İspanya`nın A.Madrid takımından transfer edilen Leo Franco, bu formayı 5 sezon terletmiş ve La Liga`da toplam 301 kez sahaya çıkmış. Avrupa tecrübesi bir hayli fazla olan Arjantin`li kalecinin milli takım karnesi İspanya`daki gibi kabarık değil. Kariyeri boyunca 5 kez Arjantin milli takım formasını giymiş. Aslına bakarsanız De Santis`den daha iyi bir kaleci değil. Özellikle bazı maçlardaki bariz hatalarından dolayı takımını birçok maçta yakmış. Şayet Galatasaray, De Santis`in yerine daha iyi bir kaleci alacaksa bu Leo Franco olmamalıydı!
-
Yeni transferlerden Mustafa Sarp`a gelecek olursak; geçen sezon Bursaspor`da 24 maça çıktı ve 4 gol attı. Güçlü bir orta saha oyuncusu olan Mustafa Sarp, Frank Rijkaard için iyi bir yedek oyuncu olacaktır. Takımda haddinden fazla hasta-sakat oyuncu olmadığı takdirde ilk 11`de başlama şansının çok olmadığını düşünüyorum. Rijkaard, Mustafa`yı orta sahaya enerji katması için maçın sonlarına doğru kullanabilir.
-
Gelelim Gökhan Zan`a. Beşiktaş`dan sürpriz bir karar ile ayrılan Gökhan Zan kimsenin beklemediği bir anda Galatasaray`a imzayı attı. Her ne kadar Beşiktaş`ın ve milli takımın vazgeçilmez oyuncusu da olsa benim fikrim Gökhan Zan`ın oyun içerisinde inanılmaz hatalar yapan kötü bir defans oyuncusu. Yaptığı pozisyon hataları ve kademe hataları nedeni ile Beşiktaş`a puan kayıpları yaşattı. Galatasaray`da defansın göbeğinde Servet ile düşünecek olursak, hızlı ve çabuk forvetlere sahip olan rakip takım Galatasaray`ın defansının arkasına çok rahat sızacaktır. Hantal olan bu iki oyuncu bu sezon Galatasaray`a sıkıntı yaratacağı kanaatindeyim.
-
Genel anlamda hücum gücü yüksek olan Galatasaray bu sezon çok gol atacağını tahmin ediyorum. Gol sayısı 70`in üzerine çıkabilir. Fenerbahçe`yi şuan ki kadro yapısı ile düşünürsek; Galatasaray ile Beşiktaş şampiyonluğun en güçlü iki adayı gibi gözüküyor. Fakat önümüzde henüz bitmemiş olan bir transfer dönemi var. Lig başlamadan önce bir analiz daha yaparız.
Cenk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder