30 Temmuz 2009 Perşembe

HOŞGELDİN 3G...

Hoşgeldin 3G...

Ülkemizde var olan 3 operatörümüzün rekabetleri sonucunda nihayet 3G bağlantı hızımıza kavuştuk. Her ne kadar toplumumuzda hala 3G`nin sadece görüntülü konuşmadan ibaret olduğu sanılsada, aslında 3G`nin yüksek hızda internet bağlantısı olduğunu söylemek gerek. Özellikle mobil iletişimi kullanan kişiler için bir devrim niteliğinde. 3G`nin bize sunduğu bazı hizmetlerden bahsetmekte fayda var.
-
Öncelikle yapılan testlerde bir operatörümüz 28,8 Mbps hızına ulaştı. Bu test tabiki hepimiz bu hızda kullanacağız anlamına gelmiyor. Telefonumuzun en fazla çıkabileceği 3G hızına bakmamız gerekiyor. Genelde şuan piyada olan ve çok rağbet gören telefonlar 3,6 Mbps ile 7,2 Mbps hız sunuyor. Telefonumuzun desteklediği en fazla hıza ulaşmak şebeke durumu, ortam ve telefonun performansı ile orantı.
-
3G ile birlikte görüntülü konuşma hayatımıza girdi. Çapkın arkadaşlar artık sevgililerinizden kaçamayacaksınız! Aslında takip için Google Latitude uygun bir program ama kullananlar bilir; o programda kendinizi bir yere sabitleyebiliyorsunuz. Bu problemi görüntü konuşma ile aşan 3G teknolojisine en çok sevinenler sanırım takipçi sevgili mantalitesi taşıyanlar olsa gerek...
Aslında insanlar birbirleriyle görüntülü konuşarak hasret giderilecek densede zaten bu tür görüşmeleri sağlayan sosyal içerikli programlar var internet üzerinde. Bu nedenle görüntülü konuşmanın hasret giderme amacı ile kullanılacağını sanmıyorum.
-
3G`nin bize sunacağı iyi hizmetlerden biride Mobil TV. Her nerede olursak olalım her an telefonumuzdan televizyon seyredebilieceğiz. Hatta yakın zamanda Süper Lig maçlarımızı dahi cep telefonumuzdan izleyebileceğiz. Futbol maçı düşkünleri bu duruma çok sevinecekler.
-
Asıl önemli nokta 3G`nin bize sunduğu mobil telefonumuzdan evimizi, işyerimiz yada istediğimiz yeri izlemizi sağlayacağı alt yapının olması. Hatta bir operatör bu konuda cihaz satışına başladı bile.
-
Mobil internet kullanıcılarının standartlarını yükselterek sağlam bir alt yapı ile sunulan 3G`nin hayatımıza kattıklarını hepbirlikte yaşayarak öğreneceğiz.
Hepimize hayırlı olsun....

Cenk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder