14 Temmuz 2009 Salı

AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR…


Kanal D ekranlarında yepyeni bir yarışma. Aşkın gözü kördür.!
Birkaç yıl önce MTV ekranlarında yayınlanan bir yarışma vardı. Adı, Senseless. Gerçi formatı bizimkinden biraz farlıydı ama genel anlamda karanlık oda, birbirine dokunarak tanıma gibi durumları aynı. Tabi bizimki daha mutasıp.

Daha önce seçilmiş olan 3 bayan ve 3 erkek farklı evlere yerleşiyorlar. Bayanlarla erkekler kendi aralarında tanıştıktan sonra, birbirleriyle ilk buluşma zamanı geliyor. Karanlık odaya giriyorlar ve ilk ses tanışması burada yaşanıyor.



Burada birbirlerinin seslerinden etkilenen çiftler aralarında gruplaşıyor. Daha sonraki günler karanlık odada buluşarak birbirlerini tanımaya çalışıyorlar. Tabiki kendi aralarında heyecenlarını, duygularını ve korkularını da paylaşıyorlar.

Genel yapı bu, fakat bu buluşmalar sırasında ve evde, kendi aralarınla bazı hediye alış-verişleri yapılıyor ve oyunlar oynanıyor. Özel yetenek, manken giydirme gibi birkaç küçük oyun. Özellikle karanlık odadaki muhabbetler ve çiftlerin birbirlerini tanımaya çalışmaları gerçekten eğlenceli ve izlemeye değer.


Yaklaşık 5 gün sonunda çiftler son olarak karanlık odaya giriyor birbirlerini 2-3 saniye kadar kısa bir süre ışık altında görüyorlar. İşte karar sanırım o anda veriliyor. 5 gün boyunca kafalarında oluşturdukları karakteri karşılarında görünce veya göremeyince duyguları gerçekten ilginç oluyor.
Ve karar anı gelip çatıyor; ya evden beraber çıkacaklar yada bavullarını toplayıp çekip gidecekler.

İlk programda gayet düzeyli ve eğlenceli geçen bu programa, seyirci yorumları, sms oyları, Ebru Akel ve Doğa Bey dahil olmadığı sürece Perşembe geceleri keyifle izlenebilir.

Cenk


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder